Gemengd Zangkoor Euterpe

Gemengd Zangkoor Euterpe

Euterpe viert in 2022 haar 125-jarig jubileum. Wij zingen licht-klassieke vierstemmige liederen, meestal met pianobegeleiding, maar ook a capella. Ons koor telt momenteel 28 leden, verdeeld over vier stemgroepen: bassen, tenoren, alten en sopranen. Wij streven ernaar om zangers uit de wijde omtrek van Gilze en Rijen onderdak te bieden. Momenteel komen de meeste leden uit Rijen en Dongen, maar ook enkele uit omliggende plaatsen. Ook willen wij mensen zo lang mogelijk mee laten doen en laten genieten van het gezamenlijk zingen. Daarom zijn bij ons alle stemmen van alle leeftijden welkom.

De contributie bedraagt momenteel 15 euro per maand.

Geeft zingen u ook zoveel plezier? Komt u dan eens een kijkje nemen tijdens een repetitieavond en doe met ons mee. Wij repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in een gemoedelijke sfeer, maar altijd onder de enthousiasmerende leiding van vakkundig dirigent Danny Pals. Ademhalingsoefeningen, inzingen en verschillende zangtechnieken maken onderdeel uit van iedere repetitie.

Klassiek repertoire
Op ons repertoire staan voornamelijk klassieke vierstemmige liederen van componisten als Mozart, Schubert, Bruckner, Beethoven en Verdi. Deze stukken worden afgewisseld met Engelstalige en Ierse liederen van onder andere Sibelius, Willan en Hawthorne. Regelmatig worden ook Afrikaanse, Nederlandse, Franse, Duitse, Italiaanse en anderstalige liederen ingestudeerd. Benieuwd naar het hele repertoire van Euterpe? Kijk dan op onze website www.euterpezingt.nl.

Leden gezocht
Euterpe is op zoek naar uitbreiding en versterking in alle stemgroepen. Heeft u belangstelling, neem dan contact op met info@euterpezingt.nl.