Cultuur Thuis

Tips voor thuis op de bank

Lekker thuis op de bank genieten van cultuur? Hier vind je de leukste tips om mooie voorstellingen op televisie of via een livestream te bekijken.

Op zaterdagavond 13 november kun je de voorstelling ‘Eh’ van Brigitte Kaandorp bekijken op SBS6.

In Voor de Grap, iedere zondagmorgen op NPO3 gaan cabaretiers op zoek naar grappige, ontroerende, meeslepende en vaak absurde verhalen van kinderen. Geïnspireerd door deze anekdotes, maken ze een korte voorstelling en gaan we zien of die om te lachen is. Waarom? Gewoon Voor de Grap!

Wil je lekker zelf kiezen welke cabaretier je wilt zien?  Op NPO Start staan heel veel voorstellingen online.

Heb je weleens gedacht aan het luisteren van een podcast? De Elektra podcast van cabaretier Wouter Monden is heel grappig. Hierin vertellen heel veel bekende cabaretiers, zoals Philippe Geubels, Bert Visscher, Youp van ‘t Hek en vele anderen over hun vreselijkste optredens en wat er allemaal mis kan gaan in het theater. Of de wekelijkse Comedy Train podcast Voor de Show van stand-upcomedians Rayen Panday en Stefan Pop, waarin ze op zoek gaan naar de comedy in persoonlijke verhalen en de actualiteit. Ook Studio Humor, de eigen podcast van De Kleine Komedie is leuk om te luisteren.