Stage lopen bij CCGR

Stagevlog Quinty

Welke stages bieden wij?

Hallo! Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze pagina over stages. Wij vinden het erg leuk om stagiaires te begeleiden op weg naar jullie diploma! We hebben namelijk de ervaring dat jullie van ons leren, maar wij ook van jullie, door nieuwe inzichten en een frisse blik op onze organisatie. 

We bieden met CCGR de volgende leerplekken / stages: 

Adviseur duurzame leefomgeving 

Assistent horeca, voeding van voedingsindustrie 

Facilitair leidinggevende | 

Zaakvoerder / ondernemer horeca 

Medewerker marketing en communicatie 

 

Adviseur duurzame leefomgeving 

Als stagiair van adviseur duurzame leefomgeving krijg je één of meerdere opdrachten, waarmee je aan de slag gaat. Deze opdrachten zijn gebaseerd op de interesses van de stagiaire of de opdracht vanuit school. Hierbij is het thema natuurlijk duurzaamheid. Daardoor is er veel diversiteit in de opdrachten rondom deze stage. Bijvoorbeeld het ontwerpen van een terras/moestuin, het maken van een plan voor regenwaterafvoer via een tuin of het ontwerpen van een lunchmenukaart (lifestyle). Je leert hierdoor creatief denken en zelfstandig werken. Natuurlijk kun je altijd terecht bij ons voor vragen en feedback.  

 

Marketing en communicatie 

Als je stage komt lopen op onze marketing- en communicatieafdeling, maak je kennis met het schrijven van allerlei teksten voor zowel online (check onze socials) als offline media. Jij gaat dus de posts maken voor onze Facebook en Instagram pagina’s over alle activiteiten in De Boodschap of De Schakel. Dit doen wij via Canva en InDesign (waarin we je graag begeleiden). We leren je ook om een goed persbericht te schrijven of een tekst voor een flyer. 

We geven je de vrijheid om je eigen creatieve draai te geven aan de werkzaamheden. Leuk voor jou en goed voor ons om het eens op een andere manier te doen. 

 

Hieronder lees je ervaringen van vorige stagiair(e)s. Veel leesplezier!

Boodschap van...

Quinty

Hi, ik ben Quinty en ik loop vanaf 8 september 2022 stage bij CC de Boodschap. Ik ben 20 jaar en ik zit in mijn tweede, tegelijkertijd mijn laatste, jaar van marketing & communicatie op De Rooi Pannen in Tilburg. Daarom doe ik momenteel de stage ‘medewerker marketing en communicatie’.  

De opdrachten die ik vanuit mijn stage krijg, passen perfect bij mijn opleiding en zijn precies wat ik ervan had verwacht. Op mijn eerste dag mocht ik gelijk al een persbericht schrijven voor het Weekblad! Verder houd ik de socials bij en mag ik andere vormen van communicatie bijhouden. Zo ook deze webpagina waar je nu op zit. (En ohja, bekijk ook even mijn bedrijfsvlog voor nog meer content!)

Je komt terecht in een enthousiast en flexibel team dat je genoeg kansen biedt om jezelf te kunnen ontwikkelen. Ze staan open voor je eigen inbreng en je krijgt veel vrijheid in het maken van de opdrachten. De sfeer is gezellig en relaxed waardoor ik s ‘ochtends met plezier naar mijn stage ga. En dat is precies wat je wil, toch?  

Mijn boodschap: Als je het nooit probeert, weet je het nooit 

 

 

 

Youp

Ik ben Youp, Youp Graumans. Ik ben 19 jaar en doe de opleiding facilitair dienstverlening. Ik zit in mijn tweede jaar van deze studie. Ik ben bij De Boodschap terecht gekomen via mijn stagebegeleider vanuit school. Vanaf begin oktober 2022 loop ik hier stage t/m januari, daarna krijg ik de mogelijkheid om mijn contract hier te verlengen tot en met de zomervakantie. Ik kreeg een goede stagevergoeding aangeboden en het past goed bij mijn opleiding die ik doe. Mijn werkzaamheden hier zijn klanten helpen, zalen klaarzetten en ik help me in de horeca. Wat ik het leukst vind om te doen is gasten te helpen en lekker met de mensen te zijn. Ik kan goed omgaan met het team waarin ik terecht ben gekomen en ik zou je zeker deze stageplek aanraden! 

Mijn boodschap: Je kunt alles bereiken, maar niet alles tegelijk. 

 

 

 

Boaz

Mijn naam is Boaz van der Laan en ik ben 17 jaar oud. Ik ben momenteel stagiair van Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen. Ik zit in het tweede leerjaar van mijn opleiding tot adviseur duurzame leefomgeving. In dit jaar mag ik twee keer stage lopen waarvan mijn eerste keuze is gevallen op Cultureel Centrum de Boodschap.

Ik loop hier stage vanaf 13 september tot 18 november 2022. Gelukkig kreeg ik een snelle reactie op mijn mail aangezien ik al een stuk te laat was voor het begin van mijn stage. Deze stage past goed bij mijn keuzedeel die ik deze periode moet doen, namelijk het ontwerpen van een levende tuin. Vanuit De Boodschap heb ik de opdracht gekregen om een moestuin en een terras te ontwerpen. Ik was positief verrast toen ik binnen kwam lopen. Ik werd met open armen ontvangen door het team van De Boodschap waardoor ik me nu erg thuis voel. Na mijn stageperiode kom ik gerust terug om hulp te bieden of gewoon gezellig gedag te zeggen.  

Mijn boodschap: Durf te doen wat onbekend is. 

Stage lopen bij De Boodschap - Quinty

Stage lopen bij De Boodschap Quinty aan de balie

 

 

 

 

 

 

Stage lopen bij de Booschap - Youp in de horeca

Stage lopen bij De Boodschap - Youp zet een ruimte klaar

 

 

 

 

 

 

 

 

Stage lopen bij de Boodschap - Boaz heeft terras ingeplant