Muziekvereniging Da Capo

Muziekvereniging Da Capo

Muziekvereniging Da Capo is een harmonieorkest waarbij gezellig met elkaar muziek maken het belangrijkste is. Dat doen we wekelijks tijdens de repetitie op vrijdagmiddag in De Boodschap.

Maar zeker zo mooi is dat wij als muziekvereniging ook maatschappelijk onze bijdrage willen leveren. Dat zijn onze concerten in verpleeg- en verzorgingshuizen. Muziek is voor ouderen met alzheimer of dementie vaak een van de laatste dingen waarmee men oude herinneringen ophaalt. Da Capo speelt dan ook bekende melodieën die iedereen herkent, meezingt of in beweging brengt. Liedjes van Nederlandse bodem of bekende Franse chansons laten blije gezichten zien in het publiek.

Een nieuw onderwerp voor Da Capo is het verzorgen van muzieklessen en uitvoeringen op basisscholen. We willen kinderen enthousiast maken voor muziek. Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van een kind. Net als rekenen en taal zorgt muziek voor de ontwikkeling van de hersenen. De vereniging heeft veel leden die niet overdag werken en daardoor kunnen we dit tijdens schooltijden verzorgen. Het eerste project is afgelopen schooljaar geweest op basisschool De Drie Musketiers. Drie lessen samen met de docenten van de school over instrumenten en muziek. Afsluitend een concert waar de kinderen zelf hebben meegespeeld met trommels, tamboerijnen en jambe ‘s. Ondersteund door Cultuurplaats van de gemeente is dit een geslaagd project geworden.

Muziekvereniging Da Capo repeteert elke vrijdagmiddag van 13.45 uur tot 16.00 uur, onder leiding van onze nieuwe dirigent Karel van Dee, in Cultureel Centrum De Boodschap. Voor wie wil, praten we na de repetitie nog gezellig na onder het genot van een drankje. Nieuwe muzikanten zijn welkom en iedereen die zin heeft om een keer kennis te maken mag langskomen op een van de repetities. Kom luisteren of neem je instrument mee om te proberen. De sfeer is ontspannen en gezellig muziek maken ons doel.

Wanneer je als muzikant uit de regio (Dongen, Oosterhout, Tilburg, Breda, Raamsdonkveer, Goirle, Gilze-Rijen enz.) een keer kennis wilt maken. Om bijvoorbeeld mee te doen met een concert als gastspeler of enkele repetities mee wilt doen om kennis te maken met ons, meld je dan aan via info@dacaporijen.nl