VIPvoorelkaar wint prijs!

VIPvoorelkaar wint prijs!

Op woensdag 6 juli is bekend geworden dat VIPvoorElkaar de prijs heeft gewonnen van beste vrijwilligersorganisatie van Nederland 2022. Onze zusterorganisatie is gekozen uit 129 aanmeldingen uit het hele land. Een jury van organisatie-experts beoordeelde uiteindelijk welke organisatie de hoofdprijs van 15.000 Euro heeft gewonnen. De burgemeester van Breda, Paul Depla, heeft de prijs uitgereikt tijdens een online uitzending van vrijwilligersprijzen.nl.

Het thema dit jaar was “teamtrots” en de jury sprak vooral hun waardering uit voor de opvatting van VIPvoorElkaar dat een vrijwilliger zowel hulpvrager als hulpgever kan zijn, bijvoorbeeld als praktische hulp bij het opknappen van een tuin en tegelijkertijd meedoen aan een project tegen eenzaamheid. Ook loven ze de platte organisatiestructuur met korte lijntjes.

Coördinator Danielle Ternatus van VIPvoorElkaar is enorm trots op de gewonnen prijs. “Dit hebben we met zijn allen voor elkaar gekregen. Alle projecten die we hebben opgezet in de gemeente Gilze-Rijen zijn een succes geworden door het enthousiasme en het keiharde werken van de vrijwilligers en de medewerkers.”

In de afgelopen weken liepen 5 BN’ers mee met de 5 genomineerde organisaties. Bij VIPvoorElkaar was dat de voormalig paralympisch kampioene atletiek Annette Roozen. Zij kwam kijken hoe het is om te starten als vrijwilliger, of het zou lukken om daadwerkelijk iets nuttigs te doen en waar je tegenaan loopt.

Spread the love