Kinderfilmmiddag in gevaar

Cute girl eating popcorn

Kinderfilmmiddag in gevaar

Al jaren organiseert CC de Boodschap één keer per maand een kinderfilmmiddag, waar de kinderen van Rijen voor € 4,50 naar de film kunnen en daarbij ook nog ranja en wat lekkers krijgen in de pauze. Dat dreigt nu per direct te moeten stoppen, omdat de licentie die daarvoor nodig is, plotseling bijna 2 keer zo duur is geworden! Als de prijs voor het kaartje verdubbelt, betekent dat het voor veel kinderen te duur wordt. Protesten van de gezamenlijke kleine filmhuizen bij Filmservice, het bedrijf dat de licenties verzorgt, hebben niet geholpen helaas.

CC de Boodschap wil voorkomen dat het Kinderfilmhuis verloren gaat voor kinderen uit Rijen. Dat ze een bioscoopbeleving kunnen ervaren in de theaterzaal van De Boodschap in hun eigen dorp wordt enorm gewaardeerd door de kids en hun ouders. Het is belangrijk dat alle kinderen in ons land met (Nederlandse) film in aanraking kunnen komen om actief, kritisch, bewust en creatief met de kracht en glans van bewegende beelden en geluid om te gaan. Want film is magisch, technologisch, historisch, vernieuwend, creatief, overtuigend, krachtig. En draagt bij aan de fantasie.

Medewerkers van het cultureel centrum zoeken daarom naar wegen om het kinderfilmhuis te behouden en zoeken daarvoor mogelijke sponsors, die dit ook belangrijk vinden.

Spread the love